Sećanja na OKC – Kevin Durant

Lako je danas govoriti da je trebalo da ostanemo zajedno do kraja naših karijera, ali nije nam bilo suđeno. Mislim da ćemo sva trojica imati karijere za pamćenje. Uvek ću se rado sećati vremena kad sam igrao sa dvojicom igrača koji danas prave neverovatne stvari. Radije se sećam lepih trenutaka umesto onoga što je moglo da bude.

Skot Bruks je imao jedno pravilo: nema faula. (Harden je stigao godinu posle Duranta u Oklahomu i dobio je zadatak da predvodi rezervnu petorku. Na tim treninzima je Harden morao da igra protiv Duranta i Vestbruka, a trener nikad nije prekidao igru zbog faula) Džejms je igrao prljavo na treninzima: vukao je, držao za ruku, sve što bi mu palo na pamet… Većina nas mu je govorila “Brate, šta to radiš?” a on bi na to samo rekao “Igraj, ne kukaj”. Harden je već bio zreo igrač u 21-oj godini. Veliki je radnik. To je bila zajednička osobina nas trojice koja se prenosila na ostale igrače. On je predvodio rezerve. Dobro je znao da on njihov vođa. Seo bih na klupu posle samo dvadesetak minuta na terenu jer bi on sve preuzeo u svoje ruke a mi bi pobedili sa 20 ili 30 poena razlike. Uživao sam da ga gledam. Onda je jedne večeri postigao 40 poena sa klupe a ja sam shvatio da je on poseban.

Nikada ne razmišljam o tome šta-bi-bilo-kad-bi-bilo, da li smo mogli da budemo najbolji tim ikada. Uživali smo da igramo zajedno. Nije nas zanimalo što pišu mediji. Kad bi nešto o timu stiglo do nas, pitali smo se, o čemu se radi? Pošto nikada nismo obraćali pažnju na to, za nas su to bile nepoznate stvari.

Da smo ostali zajedno, Harden bi zadržao istu ulogu. I dalje bi bio sjajan igrač. Mnogi su ga tada gledali kao najboljeg šestog igrača. Vremenom bi postao još bolji. Naravno, njemu se sviđa njegova sadašnja uloga, ali da smo osvojili prsten, mislim da bi svi gledali na njega kao na fenomenalnog igrača. “On je srce koje nas pokreće” – tako bi se o njemu bi govorilo, niko ne bi spominjao šestog igrača. (Durant zastaje, ljut na sebe što se uopšte upustio u priču o tome). Ne želim više da pričam o tome.

(O Vestbruku)  Ras je veliki radnik ali nemojte se zanositi – bog je bio darežljiv prema njemu. Niko nije tako brz i eksplozivan. Kad je neko takav atleta a nije u NBA, krivica je samo njegova. Uz to, on je imao svoju rutinu koje se uvek držao, pre i posle treninga. Zato je on postao to što jeste. Ponekad bacim pogled na njegove brojeve. Nestvarni su!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *