O NAMA

Odrastati uz Majkla Džordana značilo je gledati vrhunac jedne ere, kasnije će se ispostaviti, i same igre. Narednih deceniju i po, košarku nismo mogli da shvatimo ozbiljno jer se činilo da to ne rade ni sami igrači. U međuvremenu se pojavila nova generacija velikana predvođena Lebronom, Durantom, Karijem, Grinom a posvuda smo slušali kako su stari bili bolji, kako to nije bilo tako u njihovo vreme etc, iako su jedini argument u prilog toj tezi bili oni najslabiji – u našim uspomenama ti igrači su uvek veći nego što su zaista bili. Razume se, sa izuzetkom u Džordanovom slučaju.

Nas četvorica (dva Marka, Viktor i Nikola) rešili smo da zajednički entuzijazam pretvorimo u blog gde bismo mogli sa vama da podelimo naše uvide, mišljenja, ponekad i zablude. Košarka je u poslednjih nekoliko godina doživela revoluciju a najveći broj ljudi sa Balkana, iz nekog razloga, to nije uočio. Danas govore da je Kari uništio igru, da je Lebron kukavica, Durant slabić a da Grin ne bi mogao da igra 80-ih. To su uobičajeni argument protiv današnjih zvezda, čiji sjaj, izgleda, nikada ne dostiže blesak starih.

Namera nam je da ovde ponudimo argumente za jedno drugačije, po našem mišljenju, dublje razumevanje igre kao i da svim zaintresovanima otvorimo mogućnost da nam se priključe sa svojim komentarima i kontrargumentima.

Želja nam je da ovaj blog bude mesto za kvalitetne analize ali i za sučeljavanje različitih mišljenja.

Redakcija Koraka

Imate pitanje, sugestiju ili želite da sarađujete, pišite nam!