Nikoline nevolje

Ova sezona za Nikolu Jokića bila je puna uspona i padova. U prve tri nedelje februara delovao je kao najbolji centar lige posle nestvarnog Entonija Dejvisa.

Zima Jusufovog nezadovoljstva

  Kada je Jokić u igri više od 35 minuta Denver ove godine ima skor 7-2. Nikola je sinoć mogao da bude „krivac“ jer je na terenu proveo samo 21 minut, ali i to mu je bilo dovoljno za novi dabl-dabl: 19 poena (iz igre 8/11) i deset skokova i pobedu Denvera nad Klipersima 123-98.

The Real Thing

„Uživao sam u svakoj suptilnoj nijansi njegove igre. Bilo je nečeg zaraznog u gledanju nekoga ko konstantno traži još jedno dodavanje; sistemom spojenih sudova, njegovi saigrači su postajali jednako nesebični, čak i potencijalne crne rupe poput Mudieja i Galinarija“

Neprilagođeni bucko

Prenosimo vam tekst koji je kolega Viktor Sadiković napisao još u avgustu. Viktor je oduvek bio ubeđen da Jokić poseduje jedinstvenu košarkašku inteligenciju! Ispostavilo se da je, mnogo pre drugih, znao koliko je Bucko talentovan.

Brojevi tako kažu… a oni ne lažu!

  Okom napredne statistike, Jokić je među najboljim igračima lige. Možda je prerano i preterano svrstavati ga uz najveće zvezde ali Nikoline statistike, tradiocionalna i napredna, to neumoljivo čine. Sinoć su Lejkersi nosili dresove iz ’87 godine i slavili 30 godina od osvajanja titule. Međutim, Nagitsi su igrali kao Medžikova šampionska ekipa: sa puno dodavanja […]