Memfis – da li je vreme da ih otpišemo… Ponovo?

Od kada je ova franšiza odabrala Brajana „Big Country“ Rivsa da im bude lider, Grizliji su bili otpisani. Tim je morao da se preseli u Memfis, napravi jedan od najgorih trejdova u istoriji lige da bi dobio jednog od najboljih centara današnjice i baci kocku prilikom potpisivanja problematičnih igrača kako bi ponovo izmislio svoj identitet i postao „grit and grind“ tim koji svi volimo, ali u koji niko ne veruje.

Zaboravimo na (ne)uspehe iz prethodnih godina i fokusirajmo se na najbolji moment ovogodišnjeg plejofa – trenutak kada je Dejv Fizdejl rešio da mu je dosta svega i da njegov tim ne zaslužuje tretman koji ima – TAKE THAT FOR DATA!

Kavaj Lenard je u drugoj utakmici serije imao više slobodnih bacanja od svih Grizlija zajedno (19-15) i pored toga što je Memfis imao skoro duplo više šuteva iz reketa nego San Antonio. Ovaj govor je došao u pravi trenutak i u narednoj utakmici suđenje će biti drukčije, ali je šteta već napravljena i Fizdejl je u pravu – Memfis nema tretman koji zaslužuje.

Zbog čega?

I pre nego što je izbacio San Antonio u prvoj rundi plejofa 2011. godine, Memfis je bio proglašen za tim koji je staromodan i koji ne može da igra u tadašnjoj/današnjoj NBA. I svake godine, ponavlja se priča kako dva centra nisu u mogućnosti da isprate „pace and space“ ritam, kako Toni Alen ne može da pogodi sa mosta u reku, te da nema mesto na parketu, i kako je Vins Karter star. I svake godine, tim nađe način da bude konkurentan. Majk Konli je, iako najplaćeniji, najpotcenjeniji igrač u Ligi, Mark je čvrsto zgrabio titulu boljeg Gasola i Z-Bo bi trebalo da bude ozbiljan kandidat za najboljeg šestog igrača u Ligi.

Ovaj tim se opire svim trendovima analitičkog stvaranja ekipe i gleda pravo u oči Derila Morija i kaže „bring it on“. Niko ne voli da igra protiv njih i svi jedva čekaju da se promene. A ja se nadam da neće. Potpisivanjem astronomskog ugovora sa Parsonsom pred početak ove sezone su delimično odstupili od svog identiteta i karma je udarila kao najgori neprijatelj. Memfis zna šta navijači sa Beale ulice vole i to su dobili pre neko veče na konferenciji za štampu. Grizliji će pobediti u trećoj utakmici i ovaj tim će pokazati da nikada ne odustaje.

TAKE THAT FOR DATA!