Košarka na pravi način

 

Pitanje: Treneru, da li mislite da su Nikolina dodavanja zarazna? Kad on igra svoju igru, svi postaju spremni da dodaju loptu, čak i Kenet i Emanuel?

Meloun: Definitvno su zarazna. Kad se igra tako, na pravi način, to je zarazno. Svi osećaju da su deo toga i počinju da igraju nesebično.

Donosimo vam delove iz razgovora sa novinarima Keneta Farida, Džamira Nelsona i trenera Majka Melouna.

Kenet Farid

Pitanje: Šta je ušlo u vas u dve zadnje utakmice? Sve teče glatko, posebno u napadu?

Farid: Hemija. Nema velike tajne. U ovom timu igraju momci koji vole da dodaju loptu  sa kojima je zabavno igrati. Oni odustaju od svojih šuteva, a dobar šut svojim dodavanjem pretvaraju u sjajan šut – sve to je stvorilo dobru hemiju u ekipi.

Pitanje: Je li hemija rođena tokom vašeg boravka u Londonu?

Farid: Mislim da jeste. Prijao nam je odlazak tamo: sama promena sredine, zezanje, navijači su bili sjajni. Večeras nismo imali puno navijača zbog snežne oluje, ali želim da zahvalim onima koji su došli. Bili su sjajni.

Pitanje: Ti si poznat kao igrač koji voli da igra iznad obruča. Večeras si imao jednu prelepu asistenciju sa kapice. Odakle se to pojavilo?

Farid: Rekao sam, u pitanju je hemija, bolje se poznajemo… U stvari, pomaže dok gledam Nikolu (smeh).

farid

Pitanje: Zarazio te je?

Farid: Jeste. Sa njim je zabavno igrati. Uvek je spreman da doda loptu, ne zanima ga ko daje koševe dok pobeđujemo. Sjajno je igrati pored takvog saigrača. Emaneul (Mudiej) je večeras imao rekord karijere sa 13 asistencija. To nam puno znači.

Pitanje: Sutra igrate sa Lejkersima u Los Anđelesu?

Farid: Igramo dve utakmice zaredom, bez dana odmora ali sada nema izgovora. Želimo osmo mesto na Zapadu.

Džamir Nelson

Pitanje: Uživaš li još u pobedama nad bivšim timom?

Nelson: Naravno. Tamo su me mnogi otpisali i uvek uživam u pobedama nad njima. U zadnje vreme naš napad je neverovatan ali moramo da napredujemo u defanzivi i da budemo konstantni.

Pitanje: Imaš li neko objašnjenje za vaš napad u dve poslednje utakmice? Igrate nestvarno dobro: poeni iz reketa, nesebičnost…

Nelson: Kada igramo košarku na pravi način, kada igramo zajedno i komuniciramo to se dešava. Imamo momke koji umeju da postižu koševe ali moramo da popravimo igru u odbrani. Još uvek dopuštamo oko 60 poena za poluvreme. Pre ili kasnije to će nam se osvetiti.

Pitanje: Kao plejmejker koji voli da asistira i postiže poene, šta misliš o Jokiću kao asistentu? Je li on najbolji dodavač među centrima kog si video?

Nelson: Mislim da jeste. Sigurno je najbolji sa kojim sam ja igrao. On je još uvek mlad, a to je zastrašujući deo, postao je konstantan i mi se oslanjamo na njega. Imamo puno dobrih plejmekera ali moramo da popravimo igru u odbrani.

Majk Meloun,  glavni trener Denver Nagitsa

Pitanje: Treneru, da li mislite da su Nikolina dodavanja zarazna? Kad on igra svoju igru, svi postaju spremni da dodaju loptu, čak i Kenet i Emanuel?

Meloun: Definitvno su zarazna. Kad se igra tako, na pravi način, to je zarazno. Svi osećaju da su deo toga i počinju da igraju nesebično. Kenet je imao nekoliko dobrih poteza u kontrama sasvim u Jokićevom stilu, a Mudiej je postavio rekord karijere sa 13 asistencija. Ne radi se samo o tome da smo precizniji nego i o tome da su to dobri šutevi koji dolaze kao posledica boljeg kretanja lopte i nesebičnosti.

Pitanje: Šta je bila iskra koja je pokrenula vaš napad?

Odgovor: Pojednostavili smo stvari u napadu i stavili loptu u Nikoline ruke. Momci se sada češće ubacuju pod koš jer znaju da će svaki put dobiti loptu i biti nagrađeni, a sa klupe neprestano dobacuju „utrči u reket“. Kada Mudiej igra dobro, onda u njemu i Jokiću dobijamo dva plejmejkera.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *