Budućnost je stigla!

Svaki Draft je prilika da tim (p)okrene franšizu, da dobije jeftinog igrača uloge ili da ispuni kaprice svog vlasnika (da, Sakramento, nećemo zaboraviti Stauskasa i Džimera). Ni ovaj četvrtak nije bio drukčiji.

Iako je nedelja počela obećavajuće za sve one koji ne mogu da podnesu Fila Džeksona i Nikse, na kraju, drugi član šampionskog tima Bulsa iz devedesetih godina je odneo titulu najvećeg gubitnika večeri. Džon Pekston je odlučio da se odrekne Džimija Batlera i 16. pika, a zauzvrat je dobio Zeka Levina (čiji ruki ugovor ističe nakon ove sezone), Krisa Dana (koji je delovao izgubljeno u većem delu prošle sezone), i 7. pik, koji su iskoristili za LaurijaMarkanena (iako je MalikMonk bio slobodan). Teško da možemo da prepoznamo strategiju menadžementa, ali nije nam promaklo da ih je Batlerov lični trener nepovoljno uporedio sa dilerima droge.Tibs zadovoljno trlja ruke i spreman je da napadne gornji deo žreba u plej-ofu Zapadne konferencije (ako mu pre toga ne crknu igrači jer neće da ih odmori na trenutak).

Kad smo već kod Batlera, hajde da se PONOVO zapitamo „šta Ejndž čeka?“. Minesota je praktično odrala Čikago i jedini razlog koji može da nam padne na pamet zašto trejd sa Bostonom nije prošao je da niko neće da „izgubi“ trejd od Ejndža – čak ni senilni Fil Džekson. Tejtum vrlo lako može da postane novi Pol Pirs, ali da li je on bolji izbor od Fulca? Koja je svrha gomilanja budućih „asseta“ ako se ne povuče okidač kada se ukaže prilika? Da li Ejndžustvari pravi tim za 2018., kada Entoni Dejvis postane slobodan agent i kada LeBron ode u LA?

A sad, malo o Sakramentu. Ovde smo neretko veoma oštro kritikovali poteze koje je povlačio Vlade Divac (uz svesrdnu podršku VivekaRanadivea). Ovaj put, izgleda da ih je neko zaključao negde daleko od „warroom-a“ i ostavio odrasle da biraju na draftu. Kingsi su odoleli iskušenju da trejduju svoje pikove za drugi ili treći pik na draftu i uzeli su Foksa (koji želi da bude u Sakramentu) i trejdovali su 10. pik (gde su mogli da uzmu Monka, ali nema veze) za 15. i 20. pik gde su podigli Džastina Džeksona (koji će moći da im odmah da dobre minute) i igrača koji ima možda i najveći potencijal na ovom draftu, Džajlsa. Da li će Džajlsi ispuniti taj potencijal je pitanje na koje ćemo dobiti odgovor kada vidimo da li može da izbegne povrede kolena, ali Kingsi misle da, nakon Skaja Labisijera, mogu da rehabilituju još jednu srednjoškolsku zvezdu koja je imala očajnu godinu na koledžu.

Ko je ostao? Fila polako kompletira proces, Lejkersi su se odlučili da prihvate celu BigBaller Brand porodicu u tim, Boston je zamenio sigurnog Ol-star igrača za „novog Karmela“ i nedefinisani pik naredne godine, Finiks nastavlja da gradi oko Bukera, Boga pitaj šta Orlando radi, Niksi su nas razočarali normalnim pikom i oduševili odlukom da ipak ne trejduju najboljeg igrača i ljubimca publike, Denis Smit je našao pravi dom kod Rika Karlajla (mada, ovde možemo da očekujemo i pokušaj ubistva, ali Smit ne promeni navike), Portland veruje da im treba petica koja može da šutne sa distance, MalikMonk je nekako pao Šarlotu u krilo (još samo da Kemba odluči da mu da loptu neki put), Detroit je uzeo najboljeg šutera na draftu, Denver je odlučio da ne adresira problem na pleju i zamenio je 13. pik za TrejaLajlsa, dok je Juta dobila odličnog beka u Donovanu Mičelu (kratka napomena, poslednji put kada se Juta odlučila da da šansu beku iz Luivila, Dr. Dunkenstein im se odužio sa 10 fenomenalnih godina),Rajlijevadraft sreća je izgleda istekla, ali su uzeli najboljeg igrača koji je bio dostupan u tom trenutku i zaključio lutriju.

I na kraju, kao i prošle godine, jedan od najvećih pobednika na draftu je Miško Ražnatović jer je tri igrača Mega Leksadraftovano u drugoj rundi (mada, Jaramaz je izabran od strane Niksa – nismo sigurni koliko je srećan zbog toga).

Jedva čekamo 1. jul i početak perioda za potpisivanje slobodnih agenata.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *