A šta sad? – Klivlend Kavalirsi

Da je Kajri promašio onu trojku, već bismo sažaljevali sudbinu najvećeg grada u Ohaju. Ne samo da ih očekuje cirkus u formi Republikanske konvencije predvođene Donaldom Trampom u julu, nego, još gore, suša u osvojenim titulama bi bila produžena za još jednu godinu, postojala bi šansa da LeBron ostvari latentne pretnje i ponovo zbriše da se igra sa drugarima (ovoga puta u LA, ne u Majami) i niko ne bi ni primetio da Ohajo reka ponovo gori.

Na sreću po grada čija ekonomija zavisi od LeBrona Džejmsa, Irving je pogodio i JR je mogao da počne svoj slavljenički šou u toplesu. Jedina osoba koja nije mogla da se pridruži timu u Las Vegasu u prolivanju šampanjca po konobaricama je generalni menadžer Dejvid Grifin koji je u 9 ujutru bio u kancelariji jer draft neumitno dolazi i LeBron hoce da osvoji još jednu titulu. E sad, sigurno će za svaku svoju odluku morati da dobije Kraljevo odobrenje, ali to ne znači da nema posla.

Jednogodišnji ugovori koje LeBron voli da potpisuje se tumače kao deo strategije da uzme što više novca i iskoristi rastući kep, ali i kao poruka Grifinu i Gilbertu da moraju svake godine da unapređuju roster ukoliko ne žele Odluku 2. Iako će nastaviti da potpisuje kratke ugovore, deluje da LeBron neće otići uskoro i da će supertim (ostarelih) zvezda morati malo da sačeka.

Kajri je već pomenutim košem sebi obezbedio doživotni status drugog omiljenog sportiste u Klivlendu, iako sam do pete utakmice finala glasno predlagao da bi trebalo da ga trejduju za Krisa Pola. Sada deluje kao da je budućnost kluba u njegovim rukama, bez obzira na to šta LeBron odluči da uradi.

A sada nešto malo o Kevinu Love-u. Herojska odbrana na Kariju mu je kupila odobravanje navijača, ali ne i sigurnu budućnost u Kavalirsima. Potrebno je da LeBron klimne glavom i Grifin će da otvori arhivirane mejlove sa ponudama Bostona, Finiksa ili Hjustona. Naravno, nakon ismevanja kojem je bio podvrgnut, Love nema vrednost koju je imao kada je Minesota za njega dobila dva prva pika i Tadeusa Janga. Takođe, timovi su sada pametniji i teško da će Klivlend uspeti da nađe neki novi Bruklin. U isto vreme, LeBron ne želi da čeka, njega ne interesuju talentovani klinci sa kojima će morati danonoćno da se radi kako bi razumeli da treba da mu se sklone sa puta. On očekuje ozbiljne igrače, odmah.

Grupu igrača koji će sigurno ostati deo šampionskog tima predvodi Tristan Tompson koji je svojim igrama opravdao astronomski novac koji je dobio prethodnog leta. Isto se ne može reći i za Šamperta koji je toliko loše igrao da je njegov ugovor postao dovoljno toksičan da niko ne želi ni da razgovara o njemu, a JR Smit će nastaviti da pokušava da nađe klub u Klivlendu koji je otvoren posle 3 ujutru.

Konačno, došli smo do kolekcije (polu)igrača koji su znali kada treba da se sklone sa Džejmskovog puta. Džeferson, koji je svojom starošću i iskustvom uneo živost u napad Klivlenda, se povlači, Mozgov je napustio Klivlend posle treće utakmice finala (i nekako prevario Lejkerse da mu daju sve pare ovog sveta), Deli je unovcio sedenje na klupi, a Mo Vilijams će izgleda sasvim slučajno igrati u šampionskom timu. Džejms Džons će igrati košarku onoliko dugo koliko bude uveseljavao LeBrona svojim pričama, Dante Džons bi mogao da dobije ulogu u stručnom timu u razvoju igrača, dok će se Saša Kaun verovatno otići u Himki ili neki sličan tim anonimnog ruskog trgovca dragocenim metalima.

It’s good to be the king!

Grifin će se ovog leta suočiti sa šampionskim rosterom u kome je polovina igrača nepotrebna i koje će morati da zameni adekvatnim saigračima za LeBrona. Usput, nemojmo zaboraviti da je Klivlend imao najplaćeniji tim ove godine i da će se suočiti sa visokim penalima ukoliko platni spisak ponovo bude blizu hard kepa.

Ono čega Grifin mora da se plaši, i što bi trebalo da mu je uvek na umu, je sudbina šampionskog tima Dalas Meveriksa koji su napravili sve ispravne poteze (trejdovali precenjenog Tajsona Čendlera i doveli iskusne igrače da okruže Dirka dobrom odbranom) i nikada se nisu oporavili od toga. Dilema sa kojom će se buditi svakog jutra će biti – Da li je pametno rasturiti tim koji je prekinuo 52-godišnji post u Klivlendu? Jeste? Nije?

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *