2 – 0

Dabsi su dobili obe utakmice na domaćem parketu. Utisak sa kojim sam izašao prateći prva dva meča je da ni u jednom trenutku njihova pobeda nije dolazila u pitanje, te da, iako igra najbolju košarku u svom životu LeBron nije dovoljan da unese bar malo neizvesnosti u ovu finalnu seriju.

Ono što smo mogli primetiti u utakmici broj 2, je da je Klivlend igrao mnogo bolju odbranu, a da sve to nije nimalo promenilo stanje stvari na terenu. Taktika bazirana na iznenadnim udvajanjima igrača sa loptom, kao i znatno bolja tranziciona odbrana,  je za posledicu imala čak 20 izgubljenih lopti Dabsa. Čak je i napad baždaren tako da se prodorom pokušaju napasti KD i Grin, sa namerom da se opterete faulovima u ranom delu utakmice, što bi dovelo do opreznije i „nežnije“ igre pomenutog dvojca, no, ni to nije upalilo.

Petorka Ratnika ni u jednom trenutku nije bila bez Karija ili Duranta, onemogućavajući Kavalijere da se u bilo kom trenutku uhvate rezultatskog priključka. Luksuz da vam drugu postavu uvek predvodi jedna superzvezda a da pri tome nemate problem sa rezultatom, sebi mogu jedino da priušte Dabsi. Primetno je da se forsirao pik and rol igra Kari – Durant i Tompson – Durant, a sve u cilju maksimalne angažovanosti odbrane Kavsa u svakom momentu utakmice.

Iako je Lav odigrao jako dobru partiju, fantastično napadajući sa parametra a naročito na niskom postu podsetivši nas tako na najbolje dana dok je bio „Vuk“, ostao je utisak da je LeBron pokušao sve sam da uradi. Trostruko dvostruka statistika protiv prve defanzive lige nam kaže da stvarno igra najbolju košarku u životu, ali nam takođe govori koliko je dominantna ova skupina iz San Franciska. Ukoliko Ujka Dru ne krene da igra kao najbolji plej lige, a što nam je više puta dokazao da može, Kavsi nemaju šansu da odbrane trofej,u stvari, nemaju šansu da dobiju bar jednu utakmicu.

Još neko od Konjanika mora da se uključi u juriš. Da JR i Korver pogode neku trojku, Džej Rič i Šampert odigraju bar tri dobre odbrane. Ili da TT ima bar 5 ofanzivnih skokova i da više od pola pretvori u koš.

Ceo dan mi se vrti u glavi izjava Stiva Kera posle utakmice:,, Ova utakmica večeras je dobijena na čist individualni talenat naše ekipe.“ Mislim da nije imao nameru da bude „politički korektan“, stvarno su pogođeni neki, što bi naš narod rekao, „Bože sačuvaj“ šutevi za tri….khm…od ukupno 18.

Što reče kolega iz redakcije: „Znam šta mora Klivlend da uradi da bi pobedio. Da LBJ stavi statistiku od 48-15-18 i da Dabsi odigraju loše.

Viktor Sadiković

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *